26 aprilie 2011

Participare la finala Mamaia Copiilor 7 mai 2011 si “It’s TIMES for art contest”

!3.08.2011  Tabara lui Daminescu Mamaia2011
Un pios omagiu Maestrului Cornel Fugaru la o luna de la cea mai grea pierdere in lumea muzicala de
acum si din totdeauna:
http://www.youtube.com/watch?v=7M5YvIreYR4&feature=related
Recital in memoriam la Festivalul Mamaia 2011:
http://www.youtube.com/watch?v=ZdPS8kGmOkA

La inceputul lunii mai voi participa la preselectia finala pentru Mamaia Copiilor 2011.DOAMNE AJUTA!
Acesta este piesa pe care o voi interpreta,slide show productia Esound Thalida's Studio:


 

“It’s TIMES for art contest”

Vineri, 8 aprilie 2011, a avut loc în TMC Focşani, prima etapă a competiţiei interliceale “It’s TIMES for art contest”. Cei 13 participanţi, proveniti din sase licee (CNU, CNC, Pedagogic, Economic, Liceul 1, Liceul 4 si Liceul 5) s-au luptat timp de două ore, pentru a intra în graţiile juriului şi a dovedi că sunt cei mai potriviţi pentru titlul de “cea mai bună voce”.

Publicul a avut ocazia de a urmări o gamă largă de momente. Concurenţii au abordat genuri muzicale diverse incepand de la rock sau folk şi până la hip-hop şi R&B.
“Trebuie să recunosc că e o premieră în experienţa mea de organizator. Se întâmplă foarte rar ca un club întreg sa cânte cap-coadă o melodie, împreună cu un participant la o competiţie de acest gen.” – Liviu Vieru (organizator), în legătură cu prestaţia concurentului Paul Cotnăreanu, elev al Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, care a interpretat melodia “Noapte” a trupei Travka. Entuziasmul publicului l-a adus pe Paul direct în finală, această veste constituind surpriza serii deoarece nimeni nu se aştepta la un asemenea moment.
Juriul a fost compus din cinci membri, după cum urmează: Lorena Muntenaş (interpretă, participantă la Eurovision Romania 2011), Florin Dumitraşcu (Play Studio), Călin Aurelian (absolvent UNATC Bucuresti – secţia păpusi-marionete, iniţiator Teatru 13), Mirela Sârbu (TMC Focşani) şi Liviu Vieru (Atelierul celor sapte arte). Decizia membrilor juriului a venit foarte greu, rezultatul fiind următorul:
-Premiul I a fost împărţit între doi reprezentaţi ai Liceului Pedagogic “Spiru Haret”, respectiv Anca Militaru si Laurenţiu Sava. Aceşia au primit câte un voucher de consumaţie din partea TMC şi şansa de a înregistra o piesă într-un studio, din partea Play Studio. Grafix Studio le-a oferit câte o şedinţă foto profesională, acordându-le astfel şansa de a-şi alcătui un portofoliu.
-Prmiul al II-lea a fost împărţit şi el între doi participanţi, respetiv Thalida Trofin (Colegiul National Cuza) si Iuliana Vinţe (Colegiul Naţional Unirea). Şi ele au primit şansa de a înregistra o piesă şi o şedinţă profesională, din partea aceloraşi sponsori.
- Castigătorul premiului al III-lea a fost ales de către public. Momentul artistic al lui Sorin Frăţilă (Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”) a atras ropote de aplauze care au durat minute intregi. Alăuri primii clasaţi, el va avea ocazia să evolueze şi în finală, împreună cu câştigătorii urmatoarelor trei etape (dans, teatru, scurt-metraj). Premiul lui constă intr-o şedinţa foto marca Grafix Studio.
- Menţiunea  i-a revenit lui Alin Cortel (Colegiul National Cuza) care a interpretat o piesa – creaţie personală. Acesta a fost invitat să cânte in deschiderea urmatoarei etape, iar publicul va decide dacă el va participa sau nu în finală.
Atenţii speciale au primit din partea domnului Florin Dumitraşcu (Play studio) Anca Militaru, Iuliana Vinţe şi Thalida Trofin, care a primit şi un vot special din partea formaţiei Viţa de Vie.
Toţi participanţii au fost premiaţi cu albume semnate de membrii trupei Vita de Vie. De asemenea, cu toţii au fost invitaţi să se alăture Atelierului celor şapte arte şi să ofere, în viitorul apropiat, un spectacol variat, compus din toate momentele prezentate in competiţia “It’s TIMES for art contest”.
Sunt mândră că, în organizarea acestei competiţii am avut ocazia de a descoperi atâtea voci. Sunt oameni printre care, fiind încă în liceu, trăiesc zi de zi. Nu te gândeşti nicio clipă că omul cu care discuţi despre teza la engleză ar putea fi un munte de talent, un diamant neşlefuit încă. “It’s TIMES for art contest” este şansa de a dezmorţi Focşaniul. Avem cu ce, avem cu cine. Totul e să credem în ei.”  – Alexandra Scînteianu (organizator).
Organizatorii încep pregătirile pentru cea de-a doua etapă. Aceştia se declară mulţumiţi atât de entuziasmul publicului, caruia îi mulţumesc pentru prezenţă, cât şi de cel al participanţilor, pe care îi felicită pentru efortul depus.
Concertul Viţa de Vie, care a avut loc după decernarea premiilor, a fost o întreagă nebunie. Extaziat, publicul a fredonat împreună cu Adi Despot, refrenele celor mai cunoscute piese ale formaţiei rock. Membrii au declarat faptul că li se întâmplă extrem de rar să rămână pe scenă cu 30 de minute în plus faţă de ce şi-au propus, aşa cum s-a întămplat vineri in TMC.
Am constatat o potrivire extraordinară între fanii Vitei de Vie si evenimentul “It’s TIMES for art contest”. Singura noastră întrebare ar fi acum: ce-ar mai vrea focşănenii să asculte live, în TMC
 http://utiscinteianu.wordpress.com/2011/04/10/%E2%80%9Cit%E2%80%99s-times-for-art-contest%E2%80%9D/
http://www.monitorulvn.ro/